Руската група X5, водещият търговец на храни в страната, обяви стартирането

...
Руската група X5, водещият търговец на храни в страната, обяви стартирането
Коментари Харесай

Технология на следващо ниво: В магазините в Русия вече ще плащат не с карта, а с лицето си


Руската група X5, водещият търговец на храни в страната, обяви  стартирането на система за разплащане с лице во различаване.  Това е най-новото уголемение на технология, която провокира опасения за неприкосновеността на персоналния живот и сигурността.

За да започва своята платежна система за различаване на лица, групата X5, която е притежател на магазините „ Pyaterochka “ и веригата супермаркети „ Perekrestok “, сплоти напъните си с платежната система Visa и съветския държавен колос Сбербанк, който се стреми да стане ИТ компания.

Услугата е въведена в 52 супермаркета и ще се разшири до общо 150 до края на месеца, разгласи пред Агенция Франс Прес шефът по нововъведенията на X5 Иван Мелник, като добави, че системата ще бъде налична и в 30 магазина до края на април.

Около 3000 магазина в Русия ще разполагат със системи за разплащане с лице во различаване до края на годината.

За да завършат трансакцията в ерата на пандемията, клиентите ще би трябвало да отстранен своите маски за лице  „ за секунда и да погледнат в камерата “, се споделя в изказване на фирмите зад платежната система. Системата подсигурява, че  преводите за различаване на лица са „ криптирани и предпазени “, а опитите за кражба на идентичност са предотвратени от 3D камера , която прониква в дълбочината на лице то на потребителя.

Лицевото различаване бързо се развива в Русия , което  поражда опасенията на деятелите по отношение на държавното наблюдаване . В началото на пандемията Москва употребява своите десетки хиляди камери за наблюдаване, с цел да следи за спазването на ограниченията за блокиране, написа БГНЕС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР